Дозволити у Тернополі зводити будинки вище 9-ти поверхів – тернополянин написав петицію

Опубліковано:
6 Січня, 2021

«Скасування заборони зведення будівель вище 9-ти поверхів в житлових кварталах міста Тернополя», – таку петицію у єдиному реєстрі місцевих петицій зареєстрував Олег Базар. Зокрема, у тексті петиції йдеться:

«Вважаю недоцільним та абсолютно нелогічним прийняте рішення щодо заборони будівництва споруд з підвищеною поверховістю у Тернополі, оскільки в основному це лиш понижає статусність міста та розвиток сучасних можливостей. Така заборона обов’язково має діяти лише в центральній, історичній частині Тернополя, а також окремих місцях, де є важливим питання оглядовості, та неприпустиме захаращення простору, важливого для формування загального вигляду (панорами) міста. У віддалених від центру житлових масивах, особливо на окраїнах пропоную скасувати будь-які обмеження стосовно зведення хмарочосів. Такі будинки в порівнянні з радянськими дев’ятиповерхівками навпаки мають ряд переваг, дають змогу економії місця (для прикладу, можна збудувати менше окремих корпусів житлового комплексу з тією ж кількістю житлової площі у ньому). Також з вищих поверхів відкриваються кращі краєвиди на навколишнє середовище. Самі проекти високих будівель зазвичай є сучаснішими за дизайном та внутрішнім плануванням. Враховуючи все вищеперелічене, вважаю це логічним аргументом для скасування зайвих заборон, які обмежують правильний розвиток Тернополя як пристойного сучасного міста», – зазначає автор.

Нагадаємо, щоб цю петицію розглянули у міській  раді – за 30 днів вона має зібрати 300 підписів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #будинок, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #петиція, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: