Священики просять жителів Шумська «базарний день» зробити не у неділю, з поваги до християнських чеснот

Опубліковано:
5 Січня, 2021

Рада церков Шумської громади звернулися до жителів Шумська, щоб з поваги до християнських чеснот «базарний день» у місті зробити не у неділю, а перенести, до прикладу, на четвер. Духівники таке прохання пояснюють тим, що у святий день – неділю, чимало людей змушені працювати на торговиці, бо це їхній заробіток, і у той же час – вони не можуть відвідати літургію. Текст звернення опублікували у мережі Facebook на сторінці: Шумське благочиння ПЦУ:

«Звернення

до жителів Шумської громади про

перенесення базарного дня із неділі на четвер

УКРАЇНА

Р А Д А Ц Е Р К О В

Ш У М С Ь К О Ї Г Р О М А Д И

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Звернення

до жителів Шумської громади про

перенесення базарного дня із неділі на четвер

Дорогі жителі Шумщини! Враховуючи те, що Україна є християнською державою, ми повинні докладати великих зусиль, що виховати в собі повагу до Слова Божого та дотримання християнських чеснот.

Склалося так, що впродовж багатьох десятиліть в нашому містечку найбільш масово ведеться торгівля на території центрального ринку саме у недільний день. І замість того, щоб йти до церкви, люди вимушені йти торгувати. Вже саме слово “неділя” означає, що цього дня не повинно бути ніяких діл – але ж в Шумську саме базар.

В одній із десяти Божих заповідей говориться: «Пам’ятай день Господній!». І для нас, християн, цим днем є неділя. День для Бога і головний день для спільного богослужіння!

У наш час нові умови життя наражають нас на небезпеку втрати сенсу недільного дня (щось подібне дуже активно відбувається сьогодні, особливо під час карантину). У гонитві за заробітками та промисловим поступом ми ризикуємо звести Господній день до звичайного будня. А тому, саме у неділю треба без усілякої суєти відвідати храм, помолитися, присвятити день Богу і сім’ї.

Ми віримо в те, що ви, краяни, достатньо свідомі християни, із розумінням віднесетесь і підтримаєте перенесення базарного дня із неділі на четвер. Адже, дотримуючись Святого Писання, ми подолаємо всі труднощі, досягнемо кращих результатів у своєму житті, а в цілому, й в Україні.

Разом з тим, хочемо наголосити, що ми не виступаємо проти торгівельного бізнесу, а навпаки, молимося за всіх підприємців, щоб Бог дав їм свій захист, мудрість та розвиток. Тверезо розуміємо, що традиція торгівлі у неділю закладалася впродовж багатьох років і зараз буде дуже важко ламати стереотипи. Тому, пропонуємо визначити основним базарним днем у Шумську четвер, проте, не забороняти здійснювати торгівлю і у неділю ще деякий час до утвердження нового ринкового дня. І вже з початку Великого посту (15.03.2021 року) гідно готуватись до зустрічі свята Воскресіння Господнього, припинивши торгівельну діяльність в Господній день.

Сподіваємося на вашу підтримку та небайдужість. Закликаємо всіх недільного ранку йти в храми до молитви. Бо написано в Слові Божому: «Блаженний народ, що Господь його Бог!».

о. Миколай, благочинний Шумського благочиння Тернопільської єпархії ПЦУ, митрофорний протоієрей

о. Михайло, благочинний Шумського району Тернопільської єпархії УПЦ, митрофорний протоієрей

о. Тарас, адміністратор Парафії Святих Софії, Віри, Надії, Любові м. Шумськ Тернопільсько-Зборівської архиєпархії Української Греко-Католицької церкви, ієрей

о. Лукаш, адміністратор Парафії Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії в м. Шумськ Львівської Архідієцезії Римсько-Католицької Церкви

Юзюк С.Ф., просвітер ХВЄ м. Шумськ

Головатюк П.У. – пастор Церкви повного Євангелія» «Світло життя»

Ткачук В.Б. – пресвітер Церкви Євангельських Християн-Баптистів

Звернення із сайту Шумської ОТГ»,- йдеться у зверненні.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ринок, #тернопіль, #тернопільські новини, #церква, #шумськ
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: