Такі схожі й такі різні: чим відрізняються смарт-платформи сучасних ТВ?

Опубліковано:
4 Січня, 2021

Смарт-телевізори пропонують користувачеві набагато більше мультимедійних можливостей в порівнянні з класичними ТВ-панелями. Однак єдиної версії «розумної» платформи на ринку немає. Деякі виробники випускають телевізори з ОС власної розробки (перш за все, мова про Samsung і LG), інші використовують систему Android TV, а треті — «чистий» Android.

Оцінити всі вiдмiнностi мiж Android TV, звичайним Android та Smart TV вам допоможе експертний огляд на E-Katalog. В рамках цієї статті ми лише акцентуємо увагу на ключових моментах.

Tizen 

ОС Tizen використовується в телевізорах Samsung. Вона має досить простий інтерфейс: плитки з іконками додатків відображаються в нижній частині екрана. Для управління телевізором використовується аеропульт, присутня також підтримка голосових команд. При перегляді фільмів Tizen запам’ятовує, коли саме ви поставили відео на паузу, і навіть після перезавантаження можна продовжити перегляд з потрібного моменту.

У смарт-телевізорів Samsung є власний магазин додатків та ігор — правда, не такий великий, як Google Play. Вони підтримують всі популярні стрімінгові сервіси, включаючи Apple TV, і вміють зберігати уривки ефіру на зовнішні накопичувачі. Ще один плюс Tizen — інтер’єрний режим, що дозволяє в режимі бездіяльності виводити на екран дані про час і погоду, слайд-шоу з вашими фото або текстурний малюнок, що зливається з фоном позаду телевізора.

WebOS

Смарт-платформа WebOS від компанії LG і зовні, і в функціональному плані схожа з Tizen, тільки не підтримує Apple TV і пропонує інший магазин додатків. Зате до неї зручніше підключати Android-смартфони: фірмова технологія LG Wi-Fi Remote дозволяє робити це напряму, а не за допомогою додаткової програми, як у Samsung.

MyHomeScreen

Під управлінням ОС MyHomeScreen працюють телевізори Panasonic. Ця платформа виділяється можливостями кастомізації: користувач може додати на робочий стіл необхідні йому віджети, іконки, нагадування. При цьому MyHomeScreen може працювати з декількома обліковими записами, що дозволяє кожному члену сім’ї налаштувати інтерфейс під себе.

Android

Android — знайома більшості з нас по смартфонах платформа, яка пропонує аналогічний інтерфейс і меню налаштувань. У чистому вигляді вона зазвичай зустрічається на ТВ-приставках і в бюджетних китайських панелях.

Android TV 

Найбільш поширена смарт-платформа, що активно розвивається десятками виробників (включаючи Sony, Xiaomi, Philips та інших). Працюючи на тому ж ядрі, що і стандартна ОС Android, вона при цьому краще адаптована під використання на телевізорах і позбавлена ​​непотрібних функцій.

На відміну від систем Tizen і WebOS, Android TV розміщує іконки розділів і додатків не в вузькій панелі у нижній частині екрана, а прямо на робочому столі. Ця платформа сумісна з будь-якими Android-смартфонами та дозволяє використовувати свій Google-акаунт. А це значить, що всі налаштування додатків, прогрес в іграх, історія пошуку будуть автоматично синхронізуватися з іншими пристроями.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #смарт-платформи, #ТВ
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: