Пластуни Тернопільщини випустили ювілейну марку та листівку

Опубліковано:
4 Січня, 2021
Пластуни “Станиця Чортків” випустили та погасили поштову картку, поштовий конверт та поштову марку, приуроченим до ювілею митрополита УГКЦ Бориса Ґудзяка.

Автор ідеї пластун сеньйор – прихильник Анатолій Петльований (Анатолій Петльований), втілювали задум у життя художник Олег Кіналь та графік Андрій Пилюх

Борис Ґудзяк від дитинства належить до ПЛАСТу, в юнацтві здобув найвищий ступінь – гетьманського пластуна скоба, а згодом вступив до пластового куреня “Орден Хрестоносців”, де отримав курінне псевдо “Мамай”.

Вищу освіту здобув у Сиракузькому університеті, у колегії святої Софії при Українському Католицькому Університеті св. Климента Папи і в Університеті Папи Урбана та в Гарвардському університеті. З 1998 року прийняв священичі свячення, а 26 серпня 2012 року – єпископську хіротонію і став Єпископом УГКЦ Франції, Швейцарії та Бенелюксу. 18 лютого 2019 року призначений Архиєпископом – Митрополитом філядельфійським у США.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #марка, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #пласт, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: