Найжорстокіші вбивства 2020 року на Тернопільщині

Опубліковано:
3 Січня, 2021

У 2020-ому Тернопілля сколихнула низка жорстоких убивств. Згадуємо їх хронологію.

9 травня — 18-річна тернополянка вбила африканського студента

 

Дев’ятого травня близько четвертої ранку до співробітників Тернопільського відділу поліції надійшло повідомлення від лікарів бригади швидкої медичної допомоги, що за місцем проживання на вулиці С.Будного вони виявили чоловіка з ножовим пораненням. Загиблий – 24-річний житель Демократичної Республіки Конго. Чоловік навчався в одному із вишів Тернополя.

Оперативники встановили особу підозрюваної. Нею виявилася 17-річна жителька одного із сіл Тернопільського району. Загиблий був знайомий зі своєю вбивцею.

Того вечора вона прийшла до чоловіка в гості. Між ними виник конфлікт і дівчини вдарила товариша ножем у груди, зачепивши серце. Від внутрішньої кровотечі та крововтрати студент помер на місці події.

Неповнолітню поліцейські затримали за місцем проживання, куди вона втекла на таксі після вбивства. Тепер доля дівчини у руках суддів. Їй загрожує до 15 років за гратами.

27 серпня — тесть убив зятя

Алкоголь та сварка стала причиною вбивства на Теребовлянщині. Під час словесного конфлікту 60-річний житель одного із сіл району поранив зятя ножем.

У будинку, де трапилося нещастя, мешкали батько, його донька, зять та п’ятирічний онук. Пенсіонер впродовж останніх років сильно зловживав алкоголем і через це в родині виникали конфлікти. Поліція неодноразово приїжджала на виклики про сімейне насильство та сварки.

 

Остання суперечка завершилася летально для 33-річного родича. На момент суперечки обоє чоловіків були напідпитку. Між ними виник конфлікт в результаті якого тесть схопив зі столу кухонний ніж і наніс ним удар в область серця.

Потерпілий ще зміг вийти на вулицю і впав. На момент сварки в помешканні була й донька дебошира, але втрутитися у розбірки не змогла через травму ноги.

Пораненого чоловіка, який стікав кров’ю побачили сусіди, поклали у власне авто та поїхали на зустріч швидкій, яку одразу викликали. Проте довезти пораненого до лікарні не встигли. Чоловік помер.

Зловмисник у скоєному зізнався. Чоловіка затримали згідно статті 208 КПК.

22 вересня — працівник банку вбив тернопільську вчительку

22 вересня, близько 11:30 тіло мертвої сусідки виявила тернополянка. На місце події виїжджала слідчо-оперативна група. Зайшовши у квартиру, правоохоронці знайшли жінку, 1967 року народження, зі слідами насильницької смерті. У потерпілої експерт виявив травми голови та шиї.

Як з’ясували згодом, загиблою виявилася завучка тернопільської загальноосвітньої школи №11. Загибла працювала заступником директора і вранці не вийшла на роботу, не відповідала на дзвінки. Перевірити чи все гаразд попросили сусідку.

Згодом оперативники карного розшуку встановили особу чоловіка, який підозрюється у вбивстві вчительки. Це – 43-річний житель Тернополя, який працював в одній із банківських установ міста. Чоловіка знайшли повішаним вранці, 23 вересня.

Причиною вбивства, як встановлює слідство, виявилися розбіжності між загиблими щодо грошового боргу…

27 листопада — убив дружину і перерізав собі горло

Чоловіка, який зарізав дружину і намагався покінчити життя самогубством, затримали оперативники Тернопільщини. Сварка між подружжям завершилася летально для сорокатрирічної жительки Борщівського району. Потерпіла померла від крововтрати ще до приїзду бригади екстреної меддопомоги.

Нещастя трапилося 27 листопада близько 14:00. За попередньою інформацією, сварка між чоловіком та жінкою виникла через ревнощі. Під час конфлікту чоловік схопив ніж та завдав ним два удари дружині в руки та обличчя.

Після цього спробував закінчити життя самогубством, перерізавши собі горло. Проте рана виявилася не смертельною, і нападник залишив помешкання.

Тіло матері в будинку знайшов син. Він викликав швидку та поліцію. У ході проведених слідчо-оперативних заходів під процесуальним керівництвом Борщівського відділу Чортківської місцевої прокуратури правоохоронці встановили місце перебування нападника.

Сорокасемирічного чоловіка затримали згідно статті 208 Кримінального процесуального Кодексу. Він у скоєному зізнався. Йому інкримінують частину 2 статті 121 ККУ – умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого.

18 грудня — 40-річний онук задушив 87-річну бабусю

До співробітників Тернопільського відділу поліції із заявою звернулася жителька однієї з багатоповерхівок, що по вулиці Чалдаєва в обласному центрі. Жінка хвилювалася за стареньку сусідку, адже та не відповідала на телефонні дзвінки та не відчиняла дверей.

Прибувши на місце події, поліцейські ввійшли до помешкання 87-річної пенсіонерки і знайшли її мертвою. Як згодом з’ясувалося, хтось допоміг старенькій попрощатися із життям, адже у лікарському висновку причиною смерті була вказана механічна асфіксія.

З’ясовуючи обставини та події, що передували смерті пенсіонерки, поліцейські встановили, що в квартирі загиблої часто бував її 40-річний онук, котрий начебто опікувався старенькою. Чоловік зловживає алкоголем, раніше притягувався до кримінальної відповідальності за хуліганство. Зі слів сусідів, вони неодноразово чули, як онук конфліктував з бабусею.

Зловмисник не визнає своєї провини, проте зібрані правоохоронцями докази вказують на його причетність. За версією слідства, в ніч з 17 на 18 грудня горе-онук востаннє був у помешканні бабусі, тоді в ході конфлікту і задушив стареньку. Зачинивши на замок двері, зловмисник пішов геть.

40-річному тернополянину оголошену підозру у вчиненні вбивства та взято під варту. Зловмисник під час сварки задушив 87-річну бабусю.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вбивство, #кримінал, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: