Освітянам Тернопільщини підняли зарплату на 20%

03.01.2021 14:13   Джерело: Тернополяни
Опубліковано : Новини Тернопілля

Зарплату педагогам Тернопільщини збільшили з 1 січня на 20%, а з 1 грудня 2021 року планують підвищити на 8,4%.

Про підвищення заробітної плати розповіли у Міністерстві освіти і науки України. Там обіцяють посилювати соціальний захист українських педагогів.

«Ми підготували законопроєкт щодо соціальних гарантій педагогічним і науково-педагогічним працівникам у разі захворювання на коронавірус. Найближчим часом він буде внесений до Верховної Ради України», - зазначили у МОН.

Загалом у Державному бюджеті на 2021 рік Міністерству освіти і науки України передбачені видатки обсягом 139,5 млрд грн, що на 26,6 млрд грн більше, ніж у 2020 році. В основному це кошти на збільшення заробітної плати.

«Також передбачено нову субвенцію обсягом 1,0 млрд грн на заходи, спрямовані на боротьбу з гострою респіраторною хворобою COVID-19 та її наслідками під час навчального процесу в закладах загальної середньої освіти», - підкреслили у МОН.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Тернополяни  

Коментарі