Троє уродженців Тернопільщини потрапили до ТОП-100 найвпливовіших людей України

Опубліковано:
2 Січня, 2021

Що б хто не говорив, а минулий рік був справді особливим. Газета «Вісті» опублікувала традиційний “Топ-100 найвпливовіших в Україні людей і явищ”, який справді відрізняється від усіх попередніх. До слова, у рейтинг потрапили і троє уродженців Тернопілля.

Зростання впливу західних партнерів і посилення регіонів примножилися на наростаючий економічна криза і пандемію, до якої виявилася не готова жодна країна. Саме тому вершину рейтингу “Топ-100 найвпливовіших в Україні людей і явищ” від “Вістей” очолює саме Covid-19. Але це далеко не остання “родзинка”.

Отож, найвище в рейтингу серед наших земляків піднявся олігарх Дмитро Фірташ. Він на 57 місці. У порівнянні з минулим роком, він втратив аж 19 позицій у ТОПі.

Хімічна промисловість – основний актив бізнесмена – в Україні переживає не найкращі часи. А ім’я Фірташа все більше асоціюється з судовими позовами. ФБР розслідувало його справу дев’ять років. Українського бізнесмена підозрюють у дачі $ 18,5 млн хабара індійським чиновникам за отримання дозволу на розробку титанових родовищ в індійському штаті Андхра-Прадеш. Але олігархові вдалося уникнути екстрадиції в США, і він продовжує жити у Відні.

66-ий у цьому почесному списку — перший віце-спікер Верховної Ради — Руслан Стефанчук, який народився у Тернополі. Щодо місця в рейтингу, то минуло річ він мав значно кразщі позиції, а от у 2020-му опустився на 23 сходинки вниз.

Юрист, правознавець і перший віце-спікер Верховної Ради залишається у владній обоймі, нехай і не дуже відчутно. Він бере участь в “стратсессіях” в Офісі президента, напрацюванню рішень в частині локдауна. Стефанчук грав в КВН, де і познайомився з нинішнім президентом. У 2017 році він претендував на посаду судді Верховного суду, але не склалося.

Гуморист, ведучий та ноумен з Тернопільщини Сергій притула у ТОПі —98-ий. Попереднього року його у рейтингу не було взагалі.

Шоумен в цьому році намагався стати мером Києва, балотуючись від партії “Голос”, і в підсумку посів третє місце. У минулому році Притула балотувався до Верховної Ради, але теж не пройшов. Тоді біографію шоумену зіпсувала теща Лілія Сопельник. Мама його дружини на високій швидкості заднім ходом в’їхала в дев’ятирічного хлопчика і його маму, через що обидва потрапили в лікарню. Шоумена запідозрили в бажанні все “повирішувати”, щоб теща не постраждала. Але сам він заявив, що лише допоміг їй з адвокатом.

Цього року Притула потрапив ще в один скандал – зі своїм місцем проживання. На київські вибори він пішов зі слоганом “Я тут живу”, стверджуючи, що є жителем столиці. Але в соцмережах відразу згадали, що ще кілька років тому Притула обіцяв жителям Бучі, що стане їхнім сусідом, рекламуючи новий місцевий ЖК.

Повний рейтинг «Топ-100 найвпливовіших в Україні людей і явищ» можна переглянути тут.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #людина, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #рейтинг, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: