На Тернопільщині вшанували пам’ять Степана Бандери

Опубліковано:
2 Січня, 2021
1 січня по всій Україні вшановують 112 річницю з Дня народження провідника ОУН, легенди ХХ століття та незламного борця Степана Бандери.

З цієї нагоди, біля пам’ятного знаку Степана Бандери у Чорткові відбувся урочистий захід. У спільній молитві вшанування пам’яті великого українця та всіх, хто боровся за незалежність України зібрались представники міської та районної влади, священики різних конфесій, громадськість міста.

Всечесні отці відправили поминальну панахиду, опісля присутні мали змогу покласти до пам’ятника квіти та поминальні свічі.

«Сьогодні ми згадуємо великого сина українського народу – Степана Бандеру, який все своє життя присвятив благородній меті – боротьбі за суверенність рідної Батьківщини. Ми маємо пишатися такими постатями і завжди пам’ятати їх подвиги. Допоки будуть в Україні такі сини і дочки, доти буде існуватиме наша нація. Степан Бандера – це символ нашої нескореності, великої віри та щирої любові до своєї Вітчизни», – звернувся до присутніх Преосвященний Владика Димитрій (Григорак) Єпископ Бучацький

Завершився захід спільним виконанням Державного гімну України.

Подібні заходи уже відбулися у місті Коропець, та Зборів, а також в інших містах Тернопільщини. 

У Тернополі о 17.30 сьогодні відбудеться смолоскипна хода, присвячена Дню народженню Степана Бандери. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #степан бандера, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: