На Тернопільщині працюють над проєктом Регіонального плану управління відходами

Опубліковано:
1 Січня, 2021

29 грудня у Тернопільській ОДА відбулося засідання робочої групи з розроблення Регіонального плану управління відходами.

«Згідно з Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 8 листопада 2017 року схвалено Національну стратегію управління відходами в Україні до 2030 року. Нею передбачено розроблення та затвердження Національного плану управління відходами до 2030 року, а також  розроблення та затвердження Регіональних планів управління відходами.  У лютому 2019 року затверджено Національний план. Зараз наше спільне завдання – затвердити Регіональний план. У Національному плані є стратегічні цілі:  до 2023 року – перероблення 15% твердих побутових відходів та охоплення роздільним збиранням 23% населення; а до 2030 року – перероблення 50% твердих побутових відходів та охоплення роздільним збиранням 48% населення та введення в експлуатацію регіональних сміттєсортувальних станцій та сміттєпереробних заводів. Ці стратегічні цілі мають бути закладені у Регіональний план управління відходами у Тернопільській області до 2030 року», – зазначив заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Гайдук.

null

Відтак після проходження процедури стратегічної екологічної оцінки та погодження Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України і Міністерством розвитку громад і та територій України проєкт Регіонального плану управління відходами у Тернопільській області до 2030 року буде подано на затвердження голові обласної державної адміністрації.

В разі одержання від зазначених міністерств зауважень чи пропозицій щодо проєкту Регіонального плану управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації спільно із Західноукраїнським національним університетом внесуть відповідні зміни та доповнення до проєкту плану.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #Регіональний план управління відходами, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: