Тернопільська дизайнерка продає на аукціоні капелюшки, щоб купили обладнання для онкохворих дітей

Опубліковано:
30 Грудня, 2020

Відома тернопільська дизайнерка Оксана Чмиленко продає на аукціоні капелюшки, щоб купили обладнання для онкохворих дітей, яким надають допомогу в обласній дитячій лікарні. Колекцію “Капелюшки – як у королеви” авторка презентувала у Тернопільському обласному академічному театрі ім. Т. Шевченка. Моделі дефілювали у 19-ти капелюшках, створених із тонкої мериносової вовни у техніці валяння за світлинами королеви Єлизавети ІІ.

«Я виконувала ці роботи із десятьма волонтерками – це тернополянки, яким було цікаво дізнатися, як виготовляти капелюшки з цього матеріалу. Чому капелюшки? – Тому що хочу, щоб наші жінки носили ці головні убори, вони додають витонченості і елегантності», – каже Оксана Чмиленко.

Дизайнерка каже, що за виручені кошти планують придбати монітор пацієнта в реанімацію обласної дитячої лікарні. На це обладнання требі зібрати 70 тисяч гривень.

Під час презентації лікар-анестезіолог відділення анестезіології та інтенсивної терапії цього Сергій Ткачук розповів, що пацієнти медзакладу дійсно дуже потребують цього обладнання.

“За допомогою монітора пацієнта, ми, лікарі, зможемо відстежувати, який вміст вуглекислого газу у повітрі, що видихає хворий під час штучної вентиляції легень. Це дуже важливий показник і було б дуже добре, якби ми бачили точні дані”, – каже Сергій Ткачук.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #капелюшок, #мода, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #чмиленко
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: