Кіборг «Богема» розповів, як Україні варто створювати національну територіальну оборону (Фото, відео)

30.12.2020 08:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Оксана Горобець

Народний депутат України Андрій Шараскін з Тернополя разом із авторським колективом ознайомив громадськість із зареєстрованим законопроєктом №4504 «Про територіальну оборону України».

null

Шараскін наголосив, що попри численні чутки та маніпуляції жодної антидержавницької позиції у цьому законопроекті нема. А ось закріпити в законі те, що громадяни України є складовою оборони держави, варто було ще на початку 90-х років. Окрім цього, на думку Шараскіна, Україні вкрай необхідний сучасний Закон про територіальну оборону. Документ додасть нашій країні захисту у протистоянні з ворогом.

null

«Незрозумілим фактом для мене є те, що ми досі «товчемося» на цьому питанні, тоді як країни-партнери НАТО ще з 2014 року усвідомили важливість та необхідність даного питання, а Україна – досі не має належного захисту перед агресором. Сусідня Польща ще в 2015 році повністю створила «з нуля» систему територіальної оборони, а в Естонії – кожні три роки вносяться зміни до Закону про територіальну оборону.

null

Я закликаю до цивілізованого діалогу і пропоную створити ТСК, де буде доопрацьовано законопроєкт, внесено корективи усіх ініціативних сторін, та в рамках конструктиву і Закону, спільно підготувати якісний законодавчий акт. Обговорення закону повинно відбуватись на головному законотворчому майданчику, а не в кулуарах та «перших» кабінетах», — написав Андрій Шараскін на власній сторінці у Фейсбуці.

null

У соцмережі нардеп закликав до того, щоб не влаштовувати політичні поєдинки замість вирішення важливих для держави питань, зокрема безпекових і оборонних.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі