«Батьківщина» — єдина партія, яка наростила рейтинги за останні місяці

Опубліковано:
28 Грудня, 2020

«Батьківщина» Юлії Тимошенко виявилася єдиною партією, яка за останні місяці значно наростила рейтинги, інші чільні політичні сили зберігають або навіть втрачають позиції. Про це свідчать результати оприлюдненого опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» 16-20 грудня 2020 року серед 2000 респондентів по всій Україні за винятком окупованих територій; метод опитування — особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,5%. Також соціологи фіксують, що дедалі більша кількість людей хоче бачити біля керма держави фахівців, які чесно працюватимуть на благо України.

За даними дослідження, нині найвищу довіру мають чотири партії. Президентську «Слугу народу» готові підтримати 21,1% від усіх, хто визначився і прийде на дільниці, за ОПЗЖ готові проголосувати 17,3%, 15,2% симпатизують «Європейській солідарності», 10,9% — «Батьківщині». Показово, що за останні місяці лише команда експрем’єрки суттєво збільшила підтримку людей — мало не на третину.

Також опитування засвідчило збільшення запиту на професіоналізм: 63% опитаних вважають головною причиною економічної кризи некомпетентність влади. 71% респондентів переконані, що країна рухається у неправильному напрямку, а діяльністю президента незадоволені вже 65% людей.

Нагадаємо, «Батьківщина» Юлії Тимошенко стала однією з переможців за кількістю депутатів на місцевих виборах. На загальнодержавному рівні вона поступилася лише «Слузі народу» і стала кращою серед позавладних сил. Експерти вважають, що українці бачать команду «Батьківщини» альтернативою нинішній владі.

Водночас за даними опитування Центру Разумкова, українці назвали Володимира Зеленського розчаруванням 2020 року.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #батьківщина, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #новини україни, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: