Тернопільському літературному об’єднанню – 70!

Опубліковано:
28 Грудня, 2020

З цієї нагоди у приміщенні міського об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» відбулися святкові урочистості. З привітальним словом виступив очільник Тернопільської обласної організації Олександр Смик. Він вручив грамоти, подяки, цінні подарунки низці літераторів від Тернопільської обласної та міської рад. А ще  – презентація «Подільської толоки»: альманаху літературного об’єднання при Тернопільській обласній організації Національної спілки письменників України. Окрасою дійства стали пісенно-віншувальні виступи гуртів «Пшеничне перевесло» та «Золоті журавки». А ще – вітання і вручення подяк від наказного отамана Тернопільського крайового коша Українського козацтва Володимира Мосейка. Завітав також з подарунками святий Миколай (Василь Глемба).

null

Шістнадцятий випуск альманаху зібрав авторів зі всього Тернопілля. Їхні твори представлені у літературно-мистецькому збірнику, який вже став доброю традицією у житті літераторів краю. Товариство із численної когорти поетів та прозаїків (поезія, проза, драматургія, вірші для дітей, гумор, сатира, критика) виступили у найрізноманітніших рубриках: «Поетичний розмай», «Розкрилля прози», «Палітра драматургії», «Дитяча скринька», «Гумористична тайстра», «Привіти і присвяти», «Критичні обрії», «Незабутні імена», «Фотолітопис». У цьому числі знову потішила рубрика «Слово із закордоння», де представлена творчість Дарії Склярик, доньки репресованих Дмитра та Марії Терлецьких. У минулому відмінник освіти України (одна з керівних посад у Чортківському медичному коледжі). Зараз – культурно-освітній референт лондонського відділу СУБ (Союзу Українців у Великій Британії та лондонського осередку СУМ (Спілки Української Молоді). До «Незабутніх імен» увійшли: нарис професора Олега Смоляка  про тернопільського письменника Петра Сороку, публікація просвітянки Дарії Чубатої, присвяченої життю і меценатству митрополита Андрея Шептицького, розповідь письменниці Галини Шулим із присвятою тернопільському поетові Арсенові Вікаруку. «Фотолітопис» авторки цих слів розповідає про будні та святкові події із життя літераторів краю упродовж року.

null

 

null

 

null

 

null

Основний тягар праці у підготовці альманаху до друку взяла на себе Надія Тарасюк – поетеса, вчителька української мови і літератури. Допомагали їй члени редакційної колегії Зіновій Кіпибіда, Володимир Кравчук, Марія Назар, Віктор Насипаний, Анна-Віталія Палій. Упорядник – Зіновій Кіпибіда, очільник об’єднання. Видання здійснено за підтримки Тернопільської обласної державної адміністрації, Тернопільської обласної ради. Тішить те, що незважаючи на труднощі літературного процесу цьогоріч (пандемія, карантин, локдаун вихідного дня) письменницька праця тривала на відстані, зустрічі поміж тим відбувалися…

null

 

null

 

null

 

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #толока
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: