Боронитися ззовні важко, якщо не подолати ворога всередині, – нардеп з «Голосу»

28.12.2020 10:43   Джерело: 24tv.ua
Опубліковано : Оксана Горобець

До кінця грудня Президент України Володимир Зеленський внесе на розгляд Верховної Ради законопроєкт про територіальну оборону. Водночас нардепи зареєстрували свій проєкт закону.

Співавтор законопроєкту та учасник боїв у російсько-українській війні з позивним "Богема" Андрій Шараскін відзначив, що поданий проєкт наразі є основним, а не альтернативним. Про це нардеп від "Голосу" повідомив в ефірі 24 каналу. За його словами, наразі іншого законопроєкту немає.

Передумови створення проєкту

Він зауважив, що у 2014 році не держава організувалась і захистила своїх громадян, а саме громадяни, зокрема волонтери, захистили свою державу. Тому питання добровольчих підрозділів було гострим, велика частина з них увійшла в офіційні частини Нацгвардії та ЗСУ. Наразі, як сказав депутат, українська добровольча армія нагадує традиційну Запорізьку Січ.

Що може стати на заваді проєкту

Нардеп зауважив, що протидія з російського боку буде шаленою.

Найголовніше, поки ми не подолаємо ворога всередині країни, нам буде важко боронитися ззовні,
– запевнив Шараскін.

"Ми повинні ставити на перший план передусім свій національний інтерес. Також ми повинні розібратися з питанням володіння зброї, з питанням підготовки та створення сучасної модерної інфраструктури. Наразі вона не може опиратися на сухопутні війська", – додав депутат.

Законопроєкт про тероборону: що відомо

  • Позаштатний радник керівника Офісу Президента з питань стратегічних комунікацій в сфері національної безпеки і оборони Олексій Арестович повідомив, що законопроєкт Президента України Володимира Зеленського про територіальну оборону подадуть на розгляд Верховної Ради до 29 грудня.
  • Нардеп від "Голосу" Андрій Шараскін подав інший проєкт, який не дуже сподобався Арестовичу. Зокрема він зауважив, що документ має болючі питання, які викликають багато дискусій.
  • На думку Арестовича, депутатський законопроєкт містить в собі високі ризики сепаратизму.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: 24tv.ua  

Коментарі