«Укрпошта» погрожує припинити доставку пенсій з 1 січня

Опубліковано:
27 Грудня, 2020
В «Укрпошті» заявили, що вони не благодійний фонд і погрожують припинити доставку пенсій з 1 січня 2021 року. Відтак, тисячі мешканців Тернопілля та мільйони українців можуть залишитись без виплат.

Зробити це обіцяють у випадку, якщо Кабінет міністрів України не розгляне питання оплати доставки пенсій.

“На Кабміні має бути розглянуто питання оплати державою доставки пенсій для 3,6 мільйона пенсіонерів. Після перегляду мінімальної зарплати, тільки в частині ЄСВ Укрпошта заплатить на 500 мільйонів гривень більше ніж у 2020 році, не рахуючи витрат на підвищення зарплат. Тому, якщо питання не буде вирішене позитивно Укрпошта буде змушена припинити доставку пенсій з 1 січня”, – заявив на своїй сторінці в мережі «Фейсбук» генеральний директор “Укрпошти” Ігор Смілянський, додавши, що вони не моуть дотувати газети, листи та пенсії.

Він також висловив сподівання, що до цього не дійде і всі пенсіонери своєчасно отримають свої пенсії, а листоноші, що ризикують своїм життям і приходять в будинки до людей, справедливу оплату.

Крім цього, генеральний директор Укрпошти звернувся до міністра фінансів України Сергія Марченка.

“… я б хотів особисто нагадати Міністерству фінансів України і Сергію Марченку, що коли людина голодна, їй дають вудку або рибу. Або приперта до стінки зі зв’язаними руками людина починає шукати радикальні виходи. Вудку, у вигляді закону про Поштовий банк Ви нам не дали. Так що чекаємо рибу. А, ну і співробітництво з ЄБРР і ЄІБ на 100 мільйонів євро буде анульовано у разі збитковості Укрпошти”, – підсумував в Смілянський.

Додамо, що Укрпошта вже не перший раз загрожує припинити доставку пенсій. З аналогічними заявами вони виходили і в 2019 році.

До слова, зарплата голови “Укрпошти” в цьому році склала 1,9 млн гривень в місяць, що становить 22,8 млн гривень в рік. А це — більш ніж в два рази більше, ніж річна зарплата президента США.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #доставка пенсій, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #укрпошта
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: