Напередодні новорічно-різдвяних свят спеціалісти перевірили гірлянди, які продаються на ринках Тернопільщини. Серед товарів знайшли й небезпечні новорічні прикраси.

Як повідомляють в Держпродспоживслужбі, на пакуванні гірлянди було відсутнє відповідне маркування, зазначено лише те, що гірлянда має довжину 5 м на 40 ламп. Також було виявлено ряд порушень, які не відповідають вимогам ДСТУ. Зокрема: довжина кабелю між штепсельною вилкою і першим ламповим патроном становить менше ніж 1 м, при нормі не менше ніж 1,5 м площа номінального поперечного перерізу жили становить менш як 0,5 мм²; відсутній пристрій кріплення шнура; відсутній пристрій для приєднань типу Y та Z.

Згідно з висновками спеціалісті, гірлянда становить високий ступінь ризику. Тому було прийнято рішення заборонити цей товар до реалізації.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #гірлянда, #новий рік, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: