В міській раді Теребовлі, що на Тернопільщині, не можуть й досі вибрати заступників голови та деяких старост сіл

Опубліковано:
25 Грудня, 2020

24 грудня 2020 року відбулося вже третє пленарне засідання першої сесії міської ради восьмого скликання з новобраними депутатами та міським головою, але заступників останнього знову не вдалося вибрати, як і 4 старост сіл з 19.

На дану сесію виносилося 25 питань порядку денного і тільки на третьому засіданні їх майже всі було вирішено, окрім обрання заступників голови міста та старост сіл Ласківці, Вербівці, Деренівка, Стара з Новою Могильниці, де староста має бути один. Вибрано було лише секретаря міської ради, ним став Володимир Довгань.

В чому ж справа? В чому причина незгоди більшості депутатів міської ради із запропонованими кандидатурами на посади своїх заступників міським головою Сергієм Поперечним?

Висловлюючи думки більшості депутатів міськради та багатьох мешканців Теребовлянської ОТГ, причину цю можна сформулювати так: теперішня недовіра до міського голови полягає в тому(до речі, це вже його третя каденція), що на думку багатьох людей вибори на свою посаду він провів нечесно(легко сказано), використовуючи владний ресурс та різні махінації на декількох виборчих дільницях(наприклад, в с. Вербівці, с. Ласківці та інших), хоч офіційно ці порушення не були зареєстровані. Тому все рахується офіційно добре, хоч одна представниця виборчої комісії із с. Ласківці нині перебуває під слідством за те, що самовільно проголосувала замість людини, яка на той час була за кордоном і жінці тепер «світить» 5-7 років ув’язнення. Крім того, в Теребовлянській поліції й досі розбираються з бюлетенями по декількох виборчих дільницях сіл Вербівці та Ласківці.

Та якби там не було, але ж міська рада має діяти на благо своєї громади. Свою та думку більшості висловив тактовно та правдиво з трибуни на сесії депутат міськради Петро Майовський(див. відео). Тому запропоновані Сергієм Поперечним кандидати на заступників голови, всі ті самі, які працювали з ним попередні 10 років,  не були обрані, хоч проходило й таємне голосування. Отже, можна костантувати факт створення серед депутатського корпусу Теребовлянської міськради такої собі опозиційної коаліції, з якою тепер прийдеться голові рахуватись та знаходити спільну мову.

З інших питань депутати знайшли згоду по обранню старост на кожне окреме село, хоч би і з малою кількістю мешканців, наприклад, Слобідка, Млиниська та інші. Також на сесії було обрано новий склад виконавчого комітету міськради та затверджено бюджет на 2021 рік.

null

Віктор Аверкієв, фото та відео автора

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #сесія, #староста, #теребовля, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: