Плідна співпраця Микулинецької громади та теребовлянських волонтерів, що на Тернопіллі

Опубліковано:
21 Грудня, 2020

З початку грудня мешканці Микулинецької ОТГ та волонтери ГО «Теребовлянська вежа»(голова Роман Кривінський) вже традиційно(на жаль) збирали подарунки бійцям-землякам ЗСУ на передову війни з москалями на Схід України.

Українські воїни, як всім відомо, захищають територіальну цілісність України ще з 2014 року. І всі ці року ЗСУ допомагали та допомагають небайдужі люди та волонтери. Нині наші ЗС вже не ті, що на початку війни, вони зміцніли та змужніли, поповнились військовими професіоналами та забезпечені всім необхідним. Проте кожному солдату дуже приємно отримати вісточку з рідного краю, ось саме заради цього люди та волонтери піклуються про свої земляків і надалі.

Про виконану роботу розповів заступник голови ГО «Теребовлянська вежа» Любомир Заверуха: «Відразу хочу наголосити на тому, що нам, волонтерам, дуже приємно, що наші люди за ці всі роки війни не збайдужіли, а й далі продовжують творити милосердні справи на благо ЗСУ. Цього разу ініціативу проявили та згуртували людей наші волонтери  – підприємець Андрій Подольський з с. Бернадівка та Василь Юремко, завклубом  із с. Заздрість. Також за ініціативи священиків ПЦУ Василя Мариновського, настоятеля храму святої Троїці з смт. Микулинці та протоієрея Дружбівської церкви Святих первоверховних апостолів Петра і Пала Андрія Мариновського місцеві волонтери сплели дві маскувальні зимові сітки для потреб вояків, одну з яких ми вже успішно передали на передову, як багато інших подарунків на Миколая».

З теплих зимових речей люди Микулинецької громади назбирали куртки, футболки, спідню білизну, светри, шкарпетки та рукавиці, взуття. З продуктів – різноманітні солодощі, смаколики, закрутки, консерви, крупи, макарони тощо. М’ясні вироби виготовляв Йосип Цимбала із смт Дружба з м’яса, яке безкоштовно надав фермер із с. Варваринці Віктор Клименко. Також постаралися на славу й дітки із шкіл с. Заздрість, с. Варваринці, із Струсівських ЗОШ та інтернату, Дружбівської школи.

Такі Богоугодні милосердні справи волонтери будуть творити завжди! І нехай кожен знає: волонтер – це той, хто бодай за свого життя зробив одну добру справу. Це і та бабця, яка із своєї мізерної пенсії виділила 10гр., і те дитя, яке намалювало малюнок  чи написало лист, виготовило оберіг бійцеві на передову, і той підприємець, фермер, який переказав значні кошти на потреби ЗСУ чи поділився безкоштовно своєю продукцією, техніко. На щастя наше таких людей у нас більше, ніж тих, хто і далі відлежується на дивані.

null

 

null

 

null

 

null

Віктор Аверкієв, фото: Андрій Мариновський

 
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #війна, #волонтер, #допомога, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: