Сім районних рад Тернопільщини почали розформовувати

Опубліковано:
20 Грудня, 2020

Сім районних рад Тернопільщини почали розформовувати. Це ради Бережанського, Збаразького, Зборівського, Козівського, Підволочиського, Підгаєцького та Теребовлянського районів, які мають ліквідувати. Депутати Тернопільської райради вирішили створити в кожному з цих районів ліквідаційну комісію. Про це розповів голова ради Віктор Козорог.

За його словами, це роблять, щоб утворити новий Тернопільський район.

“Проголосували депутати за створення ліквідаційних комісій, до складу яких ввійшли і працівники Тернопільської районної ради. Голова районної ради та представники колишніх районних рад, які ще фактично з сьогоднішнього дня будуть отримувати повідомлення про увільнення з займаних посад в двохмісячний термін. Згідно процедури – це увільнення працівників, процес передачі майна, перейняття комунальних установ, закладів, які ще не були передані минулим скликанням ради, передання юридичних осіб”, – каже Козорог.

Після ліквідації районних рад мають звільнити майже сто працівників цих установ, каже Віктор Козорог. Передати майно, а також лікарні, школи, парки та будинки культури, якими розпоряджалися ці ради, мають до липня 2021 року. Деякі установи передадуть на баланс Тернопільської районної ради, інші – громадам. Це мають визначити ліквідаційні комісії. За словами Віктора Козорога, в 2021 році Тернопільська райрада не матиме грошей, щоб фінансувати будь-які установи.

“На минулому тижні ми знаємо, що прийняли бюджет на 2021 рік, в якому жодного слова про районні ради сказано не було. В принципі, бюджет і ніколи не фінансував районні ради. Але були передбачені наші надходження податками і зборами. Вони забрані на громади, а іншого прибутку районна рада немає”, – розповів Козорог.

Через відсутність коштів під час наступної сесії райради планують написати звернення до керівництва держави, області та громад, каже Віктор Козорог.

Директор центру суспільних досліджень “ПОЛІС” Ігор Процик каже, раніше районні ради отримували кошти з податків, тепер – ці гроші йдуть до бюджету громад.

“Районні бюджети дійсно будуть дуже малими. В них немає податкової бази. Оскільки, бюджетоутворюючою основою раніше були податки з доходів фізичних осіб. Зараз, згідно нових законів, які були прийняті, районні ради не отримують цих податків. Бюджети районних рад будуть мати лише кошти, які будуть стосуватися адміністративних зборів”, – каже Процик.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #Рада, #район, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: