Медзакладам Тернопільщини передали 120 кисневих концентраторів

Опубліковано:
18 Грудня, 2020

Тернопільщина отримала 120 кисневих концентраторів. Їх розподілили між районними лікарнями, де надають допомогу хворим на COVID-19. Про це повідомляє Тернопільська обласна державна адміністрація.

Кисневі концентратори покращеної якості були закуплені на вимогу керівників медзакладів, за кошти державної субвенції. Виробником такого медобладнання є Швеція. Завтра область отримає ще 75 кисневих концентраторів, а наступного тижня – 69.

«26 лікувальних закладів Тернопільської області отримають такі кисневі концентратори, Серед них 6 – опорні медзаклади, — каже начальниця управління охорони здоров’я Ольга Ярмоленко. – Держава ставить перед нами завдання забезпечити медзаклади киснем на 80%. Однак завдяки таким концентраторам, у нас буде більше ліжкомісць, які підключені до кисню».

Також за кошти державної субвенції закупили дві ємкості по 8 кубів для зрідженого кисню. Вони будуть встановлені у Тернопільській університетській лікарні та Тернопільській лікарні № 2.

До слова, Тернопільщина отримала 23, 8 млн грн другого траншу державної субвенції на забезпечення киснем ліжок.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #карантин, #коронавірус, #медаклади, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: