Сьогодні у Тернополі та Тернопільському районі відбуваються засідання сесій (Наживо)

Опубліковано:
18 Грудня, 2020

Сьогодні відбуваються засідання сесії Тернопільської міської та районної рад. Серед питань порядків денних – бюджети. У міській раді запланували затвердити бюджет на 2021 рік, а в районній – внести зміни до бюджету поточного року.

Зокрема, на сесії районної ради сьогодні мають утворити постійні комісії, затвердити їхній персональний склад та положення про постійні комісії ради. Утворити президію та затвердити положення про неї. У списку порядку денного є й питання про реорганізацію Бережанської, Збаразької, Зборівської, Козівської, Підволочиської, Підгаєцької та Теребовлянської районних рад, шляхом приєднання їх до Тернопільської. Ще одне питання – внесення змін до бюджету на 2020 рік.

Щодо засідання сесії міської ради, то там у порядку денному 151 питання. Зокрема, планують прийняти бюджет громади на 2021 рік та ухвалити «Програми соціально-економічного розвитку Тернополя».

Раніше міський голова Сергій Надал розповідав, що запланований бюджет міста в дохідній частині менший, ніж був минулого року, адже депутати не могли спрогнозувати, яким буде держбюджет та, головне, що буде із акцизом, який громада отримувала від продажу пального. Все ж, нардепи залишили його місцевому самоврядуванню.

Щодо, власне, Державного бюджету на 2021 рік, то Верховна Рада ухвалила його в другому читанні та в цілому на засіданні 15 грудня. Міністр фінансів Сергій Марченко назвав його “бюджетом можливостей”.

Яким ж буде бюджет Тернопільської громади на наступний рік та які зміни внесуть у бюджет поточного року депутати районних рад – розповімо сьогодні у наших сюжетах, адже на засіданнях сесій присутні наші знімальні групи.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #депутат, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #сесія, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: