На Тернопільщині районна лікарня може залишитись без фінансування та обладнання

Опубліковано:
18 Грудня, 2020

Доволі дивна ситуація складається навколо Підгаєцької ЦРЛ. Схоже, про медустанову депутати «забули» і лікарню можуть не профінансувати на наступний рік.

Про це пише депутат Підгаєцької міської ради Петро Заставецький у мережі «Фейсбук». З його слів, Підгаєцька районна рада чомусь не передала своє комунальне підприємство «Підгаєцька центральна районна лікарня» у склад Підгаєцької міської ради. Райрада на сьогодні залишається без голови та заступника, а значний склад депутатського корпусу вже мають мандати у міській раді, а про районну лікарню, таке враження, що забули.

«Оскільки районну лікарню не передали на баланс міської ради, від так у бюджеті на 2021 рік закладати коштів на цю установу не будуть. Що підтверджує проект рішення № 31-2, де серед переліку  установ, котрі будуть фінансуватися з міського бюджету, лікарня відсутня. 

Сьогодні це вже лікарня Тернопільська району. Ще весною хвалилися як за бюджетні кошти району закупляли в лікарню обладнання, а вже осінню усе безкоштовно віддали у Тернопіль. Так, є шанси, що з Тернополя передадуть знову у власність громади, але у якому складі невідомо. А в бюджеті потрібно буде вносити зміни та шукати вільні кошти. Мало віриться, що пізніше кошти на лікарню знайдуться», — йдеться у дописі Петра Заставецького.

Він такоз зазначає, що вносив кандидатуру головного лікаря у склад виконкому, адже вважає, що лікарня в громаді потрібна і за неї варто поборотися.

«Якщо так поспіхом прийматимуть бюджет на наступний рік, це буде не дуже добре! Не голосував за такий склад виконкому, а також за перелік бюджетних закладів, котрі будуть фінансувати», — додає депутат Підгаєцької міськради.

До слова, поіменне  голосування депутатів можна буде побачити на сайті Підгаєцької міської ради.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #лікарня, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #підгайці, #тернопіль, #тернопільські новини, #фінансування
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: