«Подорожуй безпечно»: на Тернопільщині провели навчально-практичний семінар

17.12.2020 15:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Анастасія Флейтута

У місті Кременець 16 грудня відбувся навчально-практичний семінар по проєкту «Подорожуй безпечно». Основним завданням – було ознайомити представників туристичного бізнесу із перспективними туристичними об’єктами області, а також демонстрація можливостей спеціального рятувального заходу ДСНС у разі настання критичної ситуації. Про це повідомляє Тернопільська обласна державна адміністрація

«Завдання семінару розповісти про цікаві, а також екстремальні туристичні атракції та об'єкти Тернопільської області та заодно нагадати представникам туристичної галузі про необхідність дотримання правил техніки поведінки на об'єктах з підвищеним рівнем небезпеки» - розповів начальник управління туризму ТОДА Віталій Сікіринський.

Саме ж дійство проходило на горі Сичівка, в об’єкті «Кременецькі катакомби» (колишні каменоломні). У цій локації ДСНС відпрацювали ситуацію «порятунок туриста у разі настання критичної ситуації» в катакомби.

«У Тернопільській області попри присутність значної кількості природних печер протяжності, є надзвичайно низький показник тих хто постраждав чи загубився в довгих лабіринтах. Та попри це ми відшліфовуємо наші уміння з порятунку травмованого, щоб бути готовими до будь-яких ситуацій та оперативно надати домедичну допомогу за потребою» - розповів начальник пошуково-рятувального загону Сергій Яворський.

До слова, історія Кременецьких катакомб-каменоломень сягає півтисячі років, відколи місто отримало Магдебурзьке право. Вважається, що з каменю, добутого на горі Сичівка, збудовані усі культові та релігійні споруди Кременця.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі