В 2020 році виповнилось 645 років із часу першої писемної згадки про місто Бережани на Тернопільщині. Цей населений пункт знаний своїми численними архітектурними пам’ятками, збереженими у первісному вигляді. Якщо ви ще не були в Бережанах, то радимо їх відвідати. Серед найвизначніших — міська забудова XVII ст., замок, Церква Пресвятої Трійці, Вірменська церква та інші.

Сьогодні пропонуємо до перегляду фото із Бережан часів Першої світової війни. З історії краю того часу відомо, що у серпні-вересні 1916 у боях на горі Лисоня поблизу Бережан Легіон УСС героїчно стримував натиск російської армії. Під час 1-ї світової війни місто зазнало значних руйнувань. 3 березня 1918 року в місті відбулось «свято державності і миру» (віче) на підтримку дій уряду Української Народної Республіки, на якому були присутні близько 12 000 осіб.

Тетяна Яцечко-Блаженко

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Джерело: www.archivinformationssystem.at

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бережани, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ретро, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: