Новообраний депутат з Тернополя очолив підкомітет Верховної Ради з питань морської політики та безпеки

Опубліковано:
17 Грудня, 2020
14 грудня 2020 року на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва було створено підкомітет з питань морської політики та безпеки, який очолив новообраний народний депутат Андрій Шараськін.
 
«Україна є морською державою. Зовнішня політика України у сфері морської діяльності є невід’ємною складовою частини процесу побудови суверенної, незалежної, демократичної та правової держави. Україна має свої військово-стратегічні, економічні, науково-технічні інтереси у Азово-Чорноморському басейні та практично у всіх районах Світового океану», – йдеться у обгрунтуванні для створення підкомітету.
 
Андрій Шараськін на засіданні Комітету наголосив: «Виходячи з позицій міжнародного морського права і загальнонаціональних інтересів України в Азово-Чорноморському басейні, в Світовому океані пропонується створити підкомітет з питань міжнародної морської політики та безпеки. Зважаючи на ці обставини, Комітет Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва повинен виконати свою законопроектну, організаційну та контрольну функції щодо урегулювання проблем та захисту національних інтересів України у Чорноморському регіоні та Світовому океані».
Поки до новоствореного підкомітету увійшли народні депутати Соломія Бобровська та Марія Іонова. Формування складу підкомітету продовжується.
 
 
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #андрій шараськін, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: