Янголи-охоронці: троє заробітчан з Тернопільщини врятували 6-річного хлопчика

16.12.2020 20:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Анастасія Флейтута

У Польщі троє заробітчани з Тернопільщини врятували 6-річного хлопчика. Дитина подавилася деталькою конструктора Lego, однак завдяки вчасній допомозі випадок не завершився летально. Про це пише zaxid.net.

Троє мешканців з Тернопільщини - Руслан Голуб, Іван Ковальський та Іван Кузьмич, працюють будівельниками і зараз зводять школу у селі Нова Вєсь, що за 60 км від Познані. За словами чоловіків, з будинку, розташованого поруч будівництва, вибігла жінка з малою дитиною на руках. Українці одразу підбігли до матері на допомогу. На той момент на її руках син вже не дихав і почав синіти.

«Я тримав дитину на руках, інший тримав ноги, третій – голову. Ми легенько стукали малого по спині, потім поклали хлопця животом мені на коліно і так стукали по спині поки він не зригнув. В такому стані ми тримали хлопця, поки не приїхала швидка. Увесь час дитину вмивали снігом, щоб він не втратив свідомість. Добре, що ми тоді не розгубилися, але в щоці ще два дні потім були», – розповів Руслан.

За героїчний вчинок у Польщі українців назвали янголами-охоронцями. Їм також символічно подякували за порятунок життя дитини — заступник мера міста Вронки Роберт Дорна вручив подарунки.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі