«Вони боролися із радіаційною катастрофою»: у Тернополі вшанували ліквідаторів ЧАЕС

14.12.2020 16:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Анастасія Флейтута

У Тернополі відбувся поминальний захід з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Захід розпочався зі спільної молитви. Про це повідомляє Тернопільська обласна державна адміністрація.

Після спільної молитви представники влади, мешканці міста змогли покласти квіти до підніжжя пам'ятника загиблих героїв Чорнобиля.

«Ми зібралися, щоб згадати людей, які в перших рядах взяли участь у ліквідації наслідків найбільшої техногенної катастрофи в історії людства - аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Низько вклоняємося всім, хто ризикував своїм життям і здоров'ям в ті часи. А наше завдання сьогодні - щоб кожна родина, яка захистила світ від катастрофи та яка постраждала, відчула допомогу і турботу. Вічна пам’ять справжнім героям, яких вже немає серед нас. Вони віддали своє життя в боротьбі з радіаційною катастрофою, долаючи її наслідки, які несли велику відповідальність за наше з вами майбутнє, заради порятунку нашої землі і людей від страшної аварії” - зазначив голова ОДА Володимир Труш.

Нагадаємо, щорічно 14 грудня в Україні відзначають День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Адже саме 14 грудня 1986 року офіційно завершили будівництво саркофага над зруйнованим енергоблоком Чорнобильської АЕС.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі