Локдаун обійдеться Україні в близько 750 мільйонів доларів

Опубліковано:
13 Грудня, 2020

Запровадження локдауну на 15 днів обійдеться Україні в близько 750 млн доларів США. Про це в коментарі кореспонденту УНН розповів економічний експерт Олексій Дорошенко.

“Саме локдаун, він, звісно, суттєво вдарить по економіці. Розрахувати, скільки це буде коштувати для України – десь 750 млн доларів. Саме ці 15 днів. Чому, тому що, по-перше, заступник голови Національного банку Сологуб сказав, що Україна втратила 300 млн дол. через запровадження “карантину вихідного дня”. Тобто, кожен день коштує 50 млн дол. Тобто, зрозуміло, що це були вихідні дні”, – сказав Олексій Дорошенко.

Він зазначив, що січневі дні також можна порівнювати з вихідними, оскільки повноцінної ділової активності в будь-якій країні, а особливо в нашій країні – не спостерігається.

“Це означає, що 15 днів на 50 млн – 750 млн. Якщо ми втрачаємо 750 млн доларів – а ми говоримо, що нас спасе кредит від МВФ в 1 млрд доларів – це означає, що, фактично, економіка і курс національної валюти в гривні стає ще більш вразливим”, – додав економіст.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #карантин, #коронавріс, #локдаун, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: