150 євро на Тернопільщині стало кримінальною справою

Тернопільською обласною прокуратурою оголошено про підозри за ч. 2 ст. 189 КК України, (вимога передачі чужого майна з погрозою пошкодження чи знищення майна потерпілого, вчинене за попередньою змовою групою осіб) двом вимагачам, що разом із раніше затриманим жителем Львівщини регулярно брали гроші із перевізників за кожну поїздку у країни Європи.

Нагадаємо, правоохоронці у червні 2020 року затримали уродженця Львівської області при вимаганні й отриманні ним коштів у тернополянина за нібито безпечне здійснення міжнародних автоперевезень. Пізніше, в поле зору оперативників потрапили ще 2 спільники рекетира, які теж систематично вимагали по 150 євро у водіїв, що здійснюють міжнародні пасажирські перевезення за маршрутом Україна – Французька республіка. У разі несплати коштів, зловмисники погрожували власникам мікроавтобусів спалити транспорт, який вони використовують для закордонних поїздок.

Злочин викрито спільно зі слідчими СУ ГУНП в Тернопільській області за оперативного супроводу співробітників СБУ в області.

На сьогодні, обом вимагачам оголошено про підозри. Одному з них судом обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою, іншому - домашній арешт.

Триває досудове розслідування.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Прес-служба прокуратури Тернопільської області  

Коментарі