На Тернопільщині планують відкрити Ветеран Хаб

Опубліковано:
10 Грудня, 2020

На Тернопільщині обговорили перспективи створення ветеранського простору. Зокрема про посилення заходів щодо реабілітації та створення ветеранського хабу. Про це повідомляє Тернопільська обласна державна адміністрація.

Як зазначила ексміністр Оксана Коляда, в Україні активно створюються заклади, хаби, де ветерани можуть отримати допомогу. Кожен проєкт із розвитку ветеранського простору адаптується до потреб області.

«Ми обговорювали сьогодні з керівниками області стосовно впровадження системи реабілітації через інструменти ветеранських просторів, будинків ветеранів. У Тернопільській області є уже дві такі ініціативи зі створення ветеранських просторів», – каже керівник громадської організації «Простір можливостей» Оксана Коляда.

Ветеранські організації напрацюють програму, методику та стандарти роботи цих просторів, а місцева влада готова їх підтримає. Тобто це буде великий комплекс заходів, де державні і громадські організації об’єднаються заради спільної справи.

«Ветеран Хаб — це повинно бути приміщення, де будуть дитячі кімнати, психолог, юристи тощо. Тобто будь-який ветеран, який приїхав в область, зможе прийти і отримати допомогу. Також ми розглянули створення мобільних груб. Які будуть виїжджати в межах області і надаватимуть допомогу ветеранів. Адже зараз, в умовах карантину, багато сімей загиблих воїнів. Ветерани залишилися самі. Тому такі мобільні групи можуть виїжджати на місце і надати допомогу — психологічну чи матеріальну», – каже начальник відділу Міністерства у справах ветеранів у Тернопільській області Микола Казюк.

Додамо, що перший Ветеран Хаб відкрили два роки тому у Києві. Лише за рік роботи його відвідали понад 25 тисяч раз. А консультації там отримали майже 6 тисяч людей. Цьогоріч дві нові філії з’явилися у Вінниці та Дніпрі.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #АТО, #ветерани, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ООС, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: