Депутати від «Довіри» виступили проти бездумної розтрати бюджетних коштів Бучацької громади

10.12.2020 11:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Галина Кіт

30 листопада відбулась установча сесія Бучацької міської ради восьмого скликання. Під час засідання депутати обговорили питання реорганізації сільських рад у старостинські округи. Представник «Довіри» Віталій Бебих поцікавився, хто фінансуватиме виплати сум при звільненні працівників сільрад.

Секретар Андрій Чук зауважив, що виплати здійснюватимуть до нового року із бюджетів сіл, а вже у 2021 році — з бюджету ОТГ. Міський голова Віталій Фреяк зауважив, що таких коштів у громади немає.

Попри те начебто для прискорення реорганізації у міськраді вирішили запропонувати дві штатних одиниці посад — головний спеціаліст та спеціаліст з питань персоналу. Проте депутатка від «Довіри» Стефанія Романчук зауважила, що такий крок є невиваженим і нераціональним. Із запропонованим обсягом роботи цілком може впоратися один працівник. Втім її зауваження до уваги не взяли.

На сесії депутати «Довіри» виступили і проти введення посади ще одного заступника міськради: бюджет дефіцитний, деякі громади взагалі скоротили ці посади, щоби повернутись до цього питання, коли буде виконуватись бюджет і мінімальний склад міської ради справлятися не буде. Але, на жаль, проекти рішень були опубліковані за два (вихідних) дні до сесії, що унеможливило їх вивчення та доопрацювання. Це грубе порушення регламенту. У свою чергу, міський голова акцентував, що зміни можливі лише тоді, коли за це проголосують депутати.

Утім лише народні обранці від «Довіри» проголосували проти роздування штату і використання коштів платників податків.

Під час голосування за кандидатури старостів депутат Олег Грицак неодноразово попросив ознайомлювати та представляти осіб, за котрих належить голосувати, адже є певні обмеження, через які людина не може обіймати посаду старости. Тому, без проведення відповідних перевірок, надання запропонованими головою кандидатами довідок про несудимість, прийняти рішення про затвердження вказаних старост неможливо.

Депутати запропонували взяти перелік осіб, запропонованих головою, до уваги, доручити кадрам міської ради перевірити їх на відповідність п.п.4.2-4.3 «Положення...», після чого надати їхні кандидатури на розгляд постійних комісій, про що ті мають скласти відповідні висновки, а тоді виносити питання на відповідну сесію. Аргументацію проігнорували.

Зважаючи на ситуацію, спікер «Довіри» запитав, чи бере голова на себе повну відповідальність за запропоновані кандидатури, адже наявність обмежень для обрання на посаду старости встановити неможливо. Він заперечив і продовжив ставити на голосування кандидатури.

До слова, серед кандидатур на старости був і сумнозвісний сільський голова Дулібів Мар’ян Василечко. Місцеві жителі стверджують, що саме він причетний до махінацій з аномальною «явкою» мертвих душ і заробітчан на місцевих виборах. У такий спосіб Василечко доклався до перемоги Віталія Фреяка за крісло міського голови.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі