На Тернопільщині Держекоінспекція ретельно перевірятиме законність продажу новорічних ялинок

Опубліковано:
7 Грудня, 2020
Державна екологічна інспекція розпочала акцію “Новорічна ялинка — 2021”, під час якої посилить контроль за легальною реалізацією ялинок на території всієї країни. На Тернопільщині також пройдуть перевірки.

“Держекоінспекція почала природоохоронну акцію “Новорічна ялинка — 2021”, під час якої посилить контроль за легальною реалізацією ялинок спільно з правоохоронцями та органами місцевого самоврядування“, — сказано у повідомленні пресслужби ДЕІ.

Відтак, в межах цього заходу Держекоінспекцією вже підготовлено та направлено наступні доручення:

обласним державним адміністраціям та Київській міській державній адміністрації — попередити лісогосподарські підприємства про неухильне виконання ними законодавчих вимог в частині охорони лісу та проведення заходів для протидії вирубкам;

Національній поліції України — посилити заходи контролю за місцями торгівлі та зберігання хвойних насаджень;

територіальним підрозділам ДЕІ — сформувати план профілактичних та роз’яснювальних заходів для населення і погодити його з органами місцевого самоврядування та Нацполіцією.

“Так, у передноворічну пору з 28 листопада 2019 року по 16 січня 2020 року ДЕІ розрахувала 695,9 тисячі гривень збитків. Це у три рази більше, ніж протягом аналогічного періоду 2018-2019 років. Штрафи сягнули 45,6 тисяч гривень, що вдвічі перевищує показник попереднього року”, — підкреслив голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований.

До слова, лісівники планують реалізувати в Україні в 2020 році понад 500 тис. ялинок в асортименті.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #продаж новорічних ялинок, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: