Світові війни знищили чимало красивих архітектурних окрас міст і містечок, сіл і селищ Тернопільщини. Не винятком стали і Бережани. Це місто завжди було особливим, затишним і запам’ятовувалося чудовою архітектурою. Але, чимало цікавих будинків не дожили цілими до сьогодні. Однак, вони залишились на світлинах. Про це пишуть у групі «Музей книги» у мережі Facebook. Зокрема, там розмістили фотографію красивого будинку на вході із квадратними колонами, і написали, що такі «домики-палацики» були у Бережанах непоодинокими:

«Поїзд в минуле…

Дві світові війни, що нищівним вихором промчали над Бережанами, забрали з собою чимало архітектурних “родзинок”, якими пишалося довоєнне місто, і якими так захоплювався Богдан Лепкий: “У старих ампірових домиках, з ганочками на білих стовпах, тесаних з піскового каміння, дрімало чимало споминів..”

На знимці – один із таких домиків-палациків. Його вже немає, не залишилося навіть згадки про місце його розташування. Єдине, що збереглося, це підпис під світлиною, що тут у 1916 році кватирував чи зупинявся на деякий час австрійський принц Георг фон Байєрн», – йдеться у повідомленні.

https://www.facebook.com/MuzejKnygyBerezhany/posts/1157555907972940

Катерина Богуславська

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бережани, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #родзинки, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: