Планове засідання Громадської ради за 4 квартал 2020 року

1 грудня 2020 року відбулося планове засідання Громадської ради в очно-дистанційному варіанті за 4 квартал 2020 року. В зібранні взяли участь голова обласної держадміністрації Володимир Труш, його заступник Віктор Устенко, начальник Управління з питань внутрішньої політики, релігій та національностей ОДА Ігор Кульчицький, представники засобів масової інформації області.

На засіданні було розглянуто наступні питання порядку денного:

1. Про внесення змін до складу і структури Громадської ради при Тернопільській облдержадміністрації (інформації голови Громадської ради Валерія Федорейка і членів Громадської ради).

2. Про роботу представників Громадської ради щодо реалізації програм соціального захисту громадян, у тому числі і з особливими потребами, та напрямки вдосконалення діяльності Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації (інформація заступника голови Громадської ради Ірини Чорної).

3. Про участь представників Громадської ради в Раді голів громадських рад при органах виконавчої влади, Секції голів громадських рад при облдержадміністраціях сформованих при Кабінеті Міністрів України (інформації голови Громадської ради Валерія Федорейка і заступника голови Громадської ради Володимира Вороніна).

4. Про заходи Громадської ради щодо волонтерської підтримки військовослужбовців в зоні проведення ООС, військових частин, які дислоковані на території області, сімей загиблих Герої Небесної Сотні, учасників АТО-ООС і малозабезпечених громадян (інформація члена Громадської ради В’ячеслава Кравчука).

5. Про вивчення необґрунтованих фінансових навантажень на підприємства області монополістом перевізником - ПАТ «Укрзалізниця» і підготовку спільних із керівництвом Тернопільської дирекції Львівської залізниці пропозицій для варіантів зменшення фінансових затрат (інформація заступника голови Громадської ради Івана Іскерського).

6. Про стан виконання Першого річного плану роботи Громадської ради на 2020-2021 роки (інформації заступника голови Громадської ради Володимира Вороніна і члена Правління Романа Горбатюка).

7. Різне:

7.1. Про проведення громадської експертизи документів тендерної процедури, використання коштів державного бюджету, технологічних вимог до будівництва дороги Тернопіль-Ланівці та інших параметрів безпеки дорожнього руху (інформація заступника голови Громадської ради Романа Марценишина).

7.2. Про розгляд пропозицій постійної комісії (вих. №33 від 23.11.2020р.) щодо підвищення ефективності органів виконавчої влади стосовно дотримання місцевими органами влади чинного законодавства у сфері розподілу повноважень при запровадженні нової адміністративно-територіальної реформи (інформація члена Правління Громадської ради Володимира Простого).

7.3. Про розгляд пропозицій члена Правління Громадської ради Ігоря Котляра щодо внесення змін до Регламенту і Положення Громадської ради при Тернопільській облдержадміністрації (інформація заступника голови Громадської ради Володимира Вороніна).

Керівництвом облдержадміністрації підтримано співпрацю із її консультативно-дорадчим органом Громадською радою і наголошено на поглибленні роботи на пріоритетних та проблемних напрямках життєдіяльності обласної громади.

Протокол щодо прийнятих рішень на засіданні Громадської ради у відповідності до вимог чинного законодавства буде опубліковано на власній сторінці Громадської ради веб-сайту Тернопільської обласної державної адміністрації.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Громадська рада при Тернопільській облдержадміністрації  

Коментарі