«Відкритий ринок»: Тернополян закликають підтримати дрібних фермерів під час пандемії

02.12.2020 07:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Оксана Горобець

Жителів Тернопільщини просять підтримати ініціативу, яка рятує дрібних фермерів під час пандемії.

Мешканців Тернопільщини закликають проголосувати за проект, який допомагає вижити сімейним і дрібним фермерським господарствам під час пандемії COVID-19. Онлайн-платформа «Відкритий ринок» об’єднує селян, які хочуть збути свою продукцію, та покупців екологічних харчів. Тепер проект бере участь у конкурсі соціальних ініціатив для протидії COVID-19 та її наслідків.

Автори та розробники проекту — громадська організація «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» і «Асоціація міст України». Ініціатори зазначають, що з початком карантину та закриттям продовольчих ринків багато дрібних фермерів опинилися в скрутній ситуації. Через карантинні обмеження люди втрачали дохід та власну продукцію, а якщо й доставляли її на продаж, то з  великими труднощами. Особливо сутужно доводиться тим селянам, для яких продаж городини — єдине джерело доходу в сімейний бюджет.

Після спілкування з мешканцями громад на Тернопільщині організатори проекту вирішили розробити онлайн-майданчик rynok.in.ua, де фермери могли опублікувати інформацію про власну продукцію, а споживачам — знайти її та придбати. Станом на жовтень на платформі зареєструвалося понад 400 користувачів. Сайт здобуває все більшу популярність.

Підтримати проект «Відкритий ринок», який зараджує проблемам дрібних фермерів, можна тут. Проголосувати можна лише один раз.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі