На Тернопільщині водій «під мухою» зумів уникнути штрафу за п’яну їзду

Опубліковано:
2 Грудня, 2020

У Чорткові через закінчення строку дії правопорушення суд не зміг покарати водія, який автомобілем Mitsubishi Lanser роз’їжджав вулицями міста на підпитку.

Як ідеться у судовій постанові, інцидент трапився 15 серпня цього року. Тоді опівночі правоохоронці у Чорткові на вул. С. Бандери зупинили  автомобіль марки Mitsubishi Lanser, водій якого дивно кермував транспортним засобом.

Під час перевірки патрульні за допомогою приладу “Драгер” у присутності двох свідків з’ясували, що керманич, працівник “Нової пошти” перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Справу направили до суду. Патрульні поліцейські належним чином оформили матеріали справи, зауважень до них не було.

Суд визнав водія винним у вчиненні вказаного правопорушення. Але притягнути його до адміністративної відповідальності не вдалося.

І ось причина. Водій на судове засідання не з’явився і про причини неявки до суду не повідомив.

“Таким чином, суд був позбавлений можливості своєчасно розглянути справу, з`ясувати обставини, викладені в ст.280КУпАП та притягнути особу до адміністративної відповідальності, в зв`язку з закінченням на момент розгляду справи про адміністративне правопорушення строків, передбачених статтею 38 цього Кодексу”. – йдеться у тексті постанови.

Нагадаємо, стаття 38 частина 2 Кодексу України про адміністративні правопорушення дозволяє проводити стягнення (тобто, виконувати покарання), не пізніше, ніж через три місяці з моменту скоєння правопорушення. І це – незалежно від причин, через які затягнувся розгляд справи у суді.

Відтак, суддя Чортківського районного суду постановив визнати водія Mitsubishi Lanser винним у вчиненні правопорушення, а провадження в справі про притягнення його до адміністративної відповідальності закрити у зв`язку з закінченням строку, протягом якого може бути накладено адміністративне стягнення.

Постанова остаточна, оскарженню не підлягає. А це значить, що порушник не платитиме штрафу за нетверезе керування автомобілем.

Христина СЛОТА

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #алкоголь, #вирок, #водій, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #суд, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: