Для безробітних мешканців Тернопільщини чекає збільшення розміру допомоги від держави

Опубліковано:
1 Грудня, 2020
Вже з наступного місяця на деяких безробітних жителів Тернопілля чекає підвищення виплат від держави. Йдеться про зростання максимальної допомоги з безробіття.

Так, вже з 1 грудня в Україні через підвищення прожиткового мінімуму максимальний розмір допомоги по безробіттю зростає до 9080 грн. Про це повідомили у пресслужбі Київського міського центру зайнятості.

Відповідно до закону про держбюджет на цей рік, збільшується один з ключових соціальних стандартів – прожитковий мінімум. Від його розміру залежать соціальні виплати та індексації грошових доходів населення у межах прожиткового мінімуму, зокрема, розмір максимальної допомоги по безробіттю.

Сьогодні прожитковий мінімум для працездатних осіб становить 2197 грн на одну особу, а з 1 грудня зросте до 2270 грн. Це означає, що ті, хто отримує максимальну допомогу по безробіттю, з 1 грудня отримуватимуть більше – 9080 грн за місяць.

Що ж до розміру мінімальної допомоги по безробіттю, то він залишиться без змін. На період карантину Фонд загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття збільшив мінімальний розмір допомоги по безробіттю із 650 до 1000 гривень.

Нагадаємо, з 1 липня максимальний розмір допомоги з безробіття збільшився до 8788 гривень.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #допомога від держави для безробітних, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: