У волонтерів з Теребовлі, що на Тернопільщині, від відмов влади вже почалася алергія

Опубліковано:
1 Грудня, 2020

Таке сталося з теребовлянськими волонтерами Міжнародного благодійного фонду «Чесна Україна», який знають збідовані люди всієї Теребовлянщини та Тернопільщини, захисники Вітчизни на Сході України, а владі він є як червона ганчірка для бика.

В кінці липня цього року термін оренди приватного приміщення волонтерам закінчився, але власник дозволив їм ще деякий час користуватись. Та все добре колись минає й волонтери 30 листопада 20202року  були змушені покинути приміщення зі всім своїм майном, призначеним для роздачі людям.

Громадські організації, фонди та т.п. – це неприбуткові структури і вони функціонують згідно своїх статутів лише на благодійні пожертви та власні внески. Вказаний вище фонд в м. Теребовля і є саме такою організацією. Волонтери орендували приміщення для своїх потреб за рахунок благодійної оплати підприємницею Аллою Стечишин. Остання за минулий рік внесла власні кошти за оренду приміщення волонтерів в сумі 16 000 гривень.

Розповідає голова фонду Любов Солтис: «Наш фонд створено ще в 2014 році й з того часу ми неодноразово звертались до влади міста – мера Сергія Поперечного, голови районної ради Ігоря Смільського як усно, так і письмово. Але нам переважно відмовляли, посилаючись на відсутність на території міста відповідних приміщень. Ось і нещодавно в цьому місяці також мер нам відмовив. Голова райради все ж таки обіцяв декілька разів, та по сей день ті обіцянки зависли в повітрі. Складається таке враження, що для всіх знаходились приміщення, а лише для нас немає ніколи. Це дуже прикро, адже ми піклуємося всі ці роки не лише ветеранами війни з москалями, а й соціально незахищеними людьми різних категорій, таких як – малозабезпечені, інваліди, діти сироти та інші. Якщо таке відношення до нас буде і надалі, то ми звернемося до прокуратури, щоб там розібралися хто в міськраді визначає кому давати, а кому ні приміщення, також цікаво все таки кому надали перевагу. Щиро дякуємо пані Аллі за безкоштовно надане вантажне авто для перевезення фондівського майна, а саме – допомоги людям».

Також із відео зверненнями до влади міста звернулись ще волонтерки фонду – Марія Солтис та Надія Заставна, які висловили невдоволення діями влади, їх бездіяльністю, байдужістю до соціально незахищених людей Теребовлянщини(див. відео).

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Віктор Аверкієв, фото та відео автора

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #волонтери, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #теребовля, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: