Тернополян закликають не здавати ПЛР-тести у приватних клініках

Опубліковано:
30 Листопада, 2020

У Тернопільському обласному лабораторному центрі проводять безкоштовне ПЛР-тестування. Технічне забезпечення лабораторії дозволяє виконувати майже дві тисячі тестів за добу. Про це повідомляє Тернопільська обласна державна адміністрація.

«В області закуплено достатню кількість тест-систем. Тому я наполягаю, щоб пацієнтів тестували у лабораторному центрі, а не в приватних клініках. Для цього, як мінімум, немає підстав, адже в нас є усі необхідні ресурси. Пацієнт не повинен витрачати кошти на послугу (а це близько 1200 грн), яку держава надає за бюджетні кошти», – зазначає голова ОДА Володимир Труш.

Згідно з постановою головного санітарного лікаря країни Віктора Ляшка, визначено хто і коли має право пройти тестування. Якщо ж у тестування відмовляють, або скеровують у приватні лабораторії, звертайтеся у кол-центр (0800 60 20 19) чи в управління охорони здоров’я ТОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #коронавірус, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ПЛР-тести, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: