Як в Теребовлі, що на Тернопіллі, провели День пам’яті жертв голодомору

Опубліковано:
29 Листопада, 2020

Голодомор — це геноцид української нації, вчинений в 1932–1933 роках. Він був скоєний керівництвом Радянського Союзу, щоб упокорити українців, остаточно ліквідувати український спротив режиму та спроби побудови самостійної, незалежної від Москви Української Держави.

null

У 2006 році Законом України «Про Голодомор 1932–1933 років в Україні» Голодомор визнано геноцидом українського народу. У 2010 році постановою Апеляційного суду міста Києва доведено геноцидний характер Голодомору, намір Сталіна, Молотова, Кагановича, Постишева, Чубаря, Хатаєвича, Косіора знищити частину української нації. У 1932–1933 роках було вбито понад 7 мільйонів осіб на території УРСР та 3 мільйони українців поза її межами, в регіонах, які історично були заселені українцями: Кубань, Північний Кавказ, Нижнє Поволжя та в Казахстані.

Про проведення цієї сумної дати для всього українського народу в Теребовлі повідомив директор Центру КІД Назар Турковський: «Незважаючи на всесвітню пандемію та певні обмеження в Україні, пов’язані з цим, все ж таки ми традиційно проводимо даний захід біля пам’ятника Степану Бандері. Захід проходитиме без людей та спільної молитви із священиками. Буде лише звучати фонограма із офіційними статистичними історичними даними про геноцид української нації, а також поетична композиція, спогади людей, які пережили лихоліття голоду. Кожен бажаючий може неподалік зупинитись, поставити свічку поряд та осібно помолитись. Захід триватиме з 15 до 17.00. В оголошенні ми попередньо запропонували всім мешканцям міста та нашої громади запалити свічки пам’яті в себе вдома».

Все так і відбувалось: перехожі за бажанням зупинялись, молились, ставили по змозі свічки та живі квіти.

null

 

null

Віктор Аверкієв, фото автора

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #голодомор, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #теребовля, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: