Наша дума, наша пісня не вмре, не загине!

Опубліковано:
27 Листопада, 2020

Ці віщі слова нашого Тараса в повній мірі підтверджують учні та педагоги опорного закладу Теребовлянська ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 м. Теребовля Тернопільської обл.

В чому ж це проявилося? А в тому, що весь колектив вказаного вище навчального закладу вирішив прийняти участь в одному із обласних конкурсів. Ось, що розповів про це директор школи пан Василь Пемковський: «Кожен народ світу має свої святині. Для нас, для українців, цим є власне й пісня, яка передається із покоління в покоління. Українська пісня – це частина духовного життя народу. Саме через пісню молоде покоління вчиться відроджувати звичаї, традиції та обряди українців.

null

За ініціативи обласної учнівської асоціації «Авангард» запропоновано проект «Відродження української народної пісні». Учительський та учнівський колективи нашого закладу з радістю та завзяттям долучились до даного проекту. Адже, українська пісня була, є і завжди буде найціннішим духовним скарбом нашого народу».

Вчителька молодших класів пані Ольга Ткач розповіла про підготовку до даного конкурсу: «З вчителями ми підібрали пісню «Тихо над річкою» на слова Спиридона Черкасенко та музику Порфирія Батюка. Це дуже душевна та мила пісня, крім того, неподалік нашої школи також є річка, от на її берегах ми й вирішили зняти кліп та виставити його на конкурс. Виявили бажання співати 11 педагогів, ми разом перед тим проводили неодноразово в позаурочний час репетиції, обговорювали сюжет й інші робочі моменти».

null

Автор даних рядків був на репетиції виконання вказаної пісні. І що ж? Враження незабутні, треба сказати відверто. Ви знаєте, слухаючи неодноразове проспівування пісні педагогами, мимоволі прийшли Божа благодать,  якийсь спокій та душевне умиротворення. Душа стала, мов кришталевий дзвінкий келих, наповнений червоним п’янким вином. Очі чомусь самі по собі кліпали… Потім вчительки запитували, – Як вам пісня, наше виконання? – Слова вирвалися самі по собі, напевно то все таки душа те гомоніла: «Незбагненно! Ця пісня напевно може бути колисковою для дорослих».

Відеозйомки відбувались 26 листопада 2020 року в Молодіжному парку. Окрему подяку висловлюємо теребовлянцю пану Михайлу Барану за фрагмент відеозйомок з дрона краєвидів нашого міста.

Читач має змогу переглянути нижче кліп і сам оцінити його.

Більше фото можна переглянути тут: https://www.facebook.com/viktor.averkiev/media_set?set=a.3768250589891847&type=3

Віктор Аверкієв

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #авангард, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ольга ткач, #теребовля, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”
15:14, 11 Квітня, 2024

Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”

Блоги
Найбільше читають: