Екологічну акцію у Карпатах організував тернополянин: Біля озера Бребенескул зібрано більше 60 кг сміття

Опубліковано:
26 Листопада, 2020

Бребенеескул — унікальне високогірне озеро України (1801 м над рівнем моря), гідрологічна пам’ятка природи – сюди прагнуть потрапити багато подорожуючих Карпатами людей. Дивно, що деякі відвідувачі цього унікального місця не намагаються залишити його у первозданній чистоті, а вперто залишають сміття. Спалюють на вогні пластикові пляшечки, консервні банки, просто запихають сміття поміж каміння.

На щастя є люди, яким така ситуація не до вподоби. Серед них тернополянин Сергій Сапіга – чоловік закоханий у гори та гірський біг, вже декілька років багато часу проводить на кемпі “Білий слон”, де працює гідом. У листопаді разом з товарищем Сергій піднявся до озера Бребенескул. Разом чоловіки прибрали схили навколо.

Вага сміття переважила 60 кілограмів. Спаковане у мішки сміття чоловіки знесли до гірської хатини “Білий Слон”, що стоїть на схилах Чорногори, де його і посортували.

Про своїх товарищів написав на своїй соціальній сторінці у Фейсбуці ініціатор створення туристичних кемпів “Білий Слон” та “Білий Бізон” Володимир Горон: “Сапіга Сергій, приписався на постійне місце проживання на схилах Чорногори, працює там гідом, віп-кухарем, майстром на всі руки, займається вигулом собак і туристів, а нещодавно вирішив опанувати ще одну професію – прибиральника. Бо, нажаль, бидлоти в горах ще вистачає, тож за ними мусить хтось прибирати. Сергій Сапіга ініціював екологічну акцію. На оз. Бребенескул разом з Сергій Альпініст вони зібрали близько 60 кг сміття! Це все було знесено та розсортовано в “Білому слоні”. Друзі, не смітіть! А по можливості, зносьте навіть чуже сміття вниз. А в кемпі Білий Слон його можна посортувати.”

Під дописом є цікаві коментарі небайдужих проблеми чистоти в горах людей: “Добре! Зараховано, молодці. Вперше прибрано озеро в 1998 – тоді нами і особисто мною (Козак Василь) винесли 56 кг (920 банок консервів). Працювали 4 дні поспіль. В 1989 ще не було сміття. Сьогодні те, що твориться бачимо на фото… На жаль дії одиниць відповідальних не є ефективні…люди не прибирають сміття і не виносять за собою.”

null

 

null

 

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #карпати, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #озеро, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: