«Ремонт не проводили більш як 60 років»: на Тернопільщині відремонтували корпус старої школи

26.11.2020 19:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Анастасія Флейтута

У селі Трибухівці відкрили другий корпус відремонтованої школи. Реконструкцію старого корпусу здійснили в рамках програми «Велике будівництво. Про це повідомляє Тернопільська обласна державна адміністрація.

Саме приміщення збудованої у 1954 році, ремонт тут не проводився ще з часів його створення. В аварійному стані знаходилась покрівля, були розбиті вікна та відсутні санвузли.

Як розповіла директор навчального закладу, в основному корпусі не було місця, де б могли здійснювати заняття з трудового навчання. Тому уроки були змушені проводити в старому корпусі.

«Коли у будівлі обвалилася стеля, уроки не можна було проводити взагалі. Ми фактично опинилися у безвихідному становищі. Однак завдяки програмі «Велике будівництво» корпус відремонтували. Також обладнали додаткові класи та майстерні», – додає директор Трибухівської ЗОШ І-ІІІ ст. Ореста Дмитрівна.

Відтак, у корпусі старої школи замінили дах, демонтували покрівлі, замінили підлогу, провели термомодернізацію та оздоблення стін. Облаштували додаткові класи та майстерні. Загальна кошторисна вартість проєкту - 10200,0 тис. грн. Також в планах - створити на базі Трибухівської ЗОШ І-ІІІ ст. опорну школу, оскільки кількість дітей збільшується.

«Трибухівська школа є прикладом того, що навіть зі старої будівлі ми можемо створити сучасні класи, забезпечити дітей якісним обладнанням, для того, щоб якісно надавати освітні послуги.. Насправді це є великий вклад роботи усіх, як підрядників, керівників громади так, і педагогічних працівників», - каже начальник управління освіти і науки Ольга Хома.

До слова, національний проєкт «Велике будівництво» — спільна ініціатива Президента та Уряду. Його мета — побудувати необхідні об’єкти інфраструктури по всій Україні. Проєкт втілюють за бюджетні кошти, кошти Державного фонду регіонального розвитку, а також кошти з місцевих бюджетів.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі