Правоохоронці зацікавилися «закордонними» виборцями на Бучаччині

25.11.2020 08:25   Джерело: TeNews
Опубліковано : Галина Кіт

Поліція виявила факти фальсифікації на місцевих виборах у Бучацькому районі. Правоохоронці встановили, що на деяких виборчих дільницях «проголосували» люди, які перебувають за кордоном або постійно мешкають поза межами Тернопільської області.

Про резонансну ситуацію на своїй сторінці у Фейсбуці написала громадська омбудсменка із захисту виборчих прав у Тернопільській області Ольга Мазаєва. Вона підкреслила, що зловмисникам, які влаштовували маніпуляції з бюлетенями, загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк п’ять років.

«Поліція Бучача відкрила кримінальне провадження за фактом порушення вимог щодо особистого голосування виборцями та голосування іншими особами на ДВК № 610133, № 610150, № 610152 та № 610158 Бучацької міської ТВК за ч. 3 ст. 158-1 КК України», — йдеться у повідомленні Ольги Мазаєвої.

Слід зауважити, що правоохоронці дослідили уточнений список виборців ДВК у селі Бариш. Згідно з висновками почеркознавчої експертизи, групи підписів «виборців» у різних рядах здійснила одна і та сама особа.

Схожу ситуацію із «отриманням бюлетенів» та надзвичайно активною «явкою» спостерігали в селах Дуліби, Жнибороди, та Зубрець. Ольга Мазаєва висловила сподівання, що поліція виявить всі факти фальсифікації виборів у Бучацькому районі та встановить зловмисників, причетних до протиправних діянь.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі