Тернополянам розповіли як вберегтися від коронавірусу

Опубліковано:
25 Листопада, 2020
На початку пандемії чимало людей дезінфікували не лише руки, але й все навколо – робочі поверхні, гроші, продукти, гаманці.

Чи виправдані такі заходи і як довго коронавірус може жити у навколишньому середовищі, розповів чортківський лікар-епідеміолог Олег Голінатий.

“Є чимало досліджень та припущень науковців щодо життєздатності вірусу у навколишньому середовищі, на поверхнях, одязі чи продуктах харчування. Однозначно відповісти на це питання досить складно. Звісно, частинки вірусу деякий час зберігаються на грошах, мобільному телефоні чи дверних ручках, але точно сказати, що ймовірність заразитися контактним шляхом велика, я не можу”, – сказав лікар.

За його словами, основним шляхом передачі коронавірусної інфекції є повітряно-крапельний.

“Людині потрібно вдихнути заражені частинки повітря, щоб вірус потрапив на слизову. Однак нехтувати заходами з дезінфекції НЕ ВАРТО! Протягом дня слід часто мити руки з милом (не менше 20-ти секунд), користуватися антисептиками, вдягати маски у людних місцях та дотримуватися соціальної дистанції”, – додав Олег Голінатий.

  1. Фахівець каже, що також не завадить протирати дезінфікуючим розчином робочий стіл, дверні ручки, гаманець, ключі та мобільний телефон.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: