COVID-19: студентів Тернопільського медичного університету залучають для допомоги пацієнта

Опубліковано:
24 Листопада, 2020

Через нестачу медперсоналу студентів та викладачів Тернопільського медичного університету залучають для лікування пацієнтів на COVID-19. Частина спеціалістів уже зголосилася допомогти.

Як зазначає начальник управління охорони здоров’я ТОДА Ольга Ярмоленко, лікування COVID-19 передбачає залучення значної кількості медиків.Тому система охорони здоров’я потребує постійного підсилення новими кадрами

«Медичні працівники працюють у постійній напрузі. У зв’язку з епідемією більше роботи стало, як в лікарів, так і в середнього та медичного персоналу. Тому ми звернулися до Тернопільського національного медичного університету з проханням посприяти у забезпеченості закладів охорони здоров’я працівниками. Частина спеціалістів зголосилася допомогти. Це як студенти, так і викладачі. Серед них один лікар-анестезіолог у пенсійному віці, студент, який працює в інфекційному відділенні лікарні швидкої допомоги у Тернополі. Вони влаштовані на умовах цивільно-правових договорів і отримують оплату в залежності від категорії, в якій працюють», – каже Ольга Ярмоленко.

Нагадаємо, що станом на 24 листопада на Тернопільщині підтвердили 26052 випадки коронавірусу, з них 360 летальні (1 випадок житель сусідньої області). Одужало 20308 осіб.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #карантин, #коронавірус, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #Тернопільський медичний університет, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: