У Тернополі відкрили тематичну виставку про Голодомор

Опубліковано:
24 Листопада, 2020

У музеї національно-визвольної боротьби Тернопільщини відкрили виставку, яка присвячена Голодомору 1932-33 рр. в Україні. Про це повідомляє Тернопільська обласна державна адміністрація.

Експозиція розповідає про один із найбільших злочинів комуністичного режиму – штучний голод. Також до поповнення експозиції, музею передали книги, де зібрана інформація про жертв Голодомору у різних областях України.

«Правда про Голодомор тривалий час була під забороною розголошення. Радянська влада намагалася знищити документальні свідчення заподіяного й різними способами стерти з людської пам’яті згадки про нього. На сторінках книг, які ми передали музею, розкривається правда про Голодомор – геноцид української нації. Вона руйнує давно вкорінені «совєтські» стереотипи. Сподіваюся, ці книги стануть у пригоді і науковцям, і студентам, і школярам. Бо забути трагедію, яка забрала мільйони життів, ми не маємо права. Така виставка вкотре нагадує, що пам’ять про невинних жертв Голодомору завжди буде жити у серцях українців», – зазначив Віктор Устенко.

Нагадаємо, у суботу, 28 листопада, в Україні відзначатимуть День пам’яті жертв голодоморів. Щороку в четверту суботу листопада у світі проводять акцію «Запали свічку», присвячену пам’яті мільйонів жертв голодної смерті. Цього року поминальні заходи пройдуть під гаслом «Збережи пам’ять. Збережи правду!».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #виставка, #голодомор, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: