В Америці помер відомий довгожитель з Тернопільщини

Опубліковано:
24 Листопада, 2020

Відійшов у вічність відомий уродженець з Тернопільщини, довголітній провідний член Спілки Української Молоді друг Михайло Фурда. Серце чоловіка перестало битися на 101-у році життя.

«Світова Управа СУМ та членство зі смутком дізналося цю звістку й висловлюють співчуття рідним і близьким покійного. Водночас ми дякуємо світлої пам’яті другу Михайлу за його присутність в житті організації, жертовну роботу задля розвитку Спілки Української Молоді та щедрий дар праці, зложений на вівтар служіння Богові та Україні», – повідомляє Ukrainian Youth Association – CYM Global.

Друг Михайло Фурда народився 27 листопада 1919 року в селі Галич на Тернопільщині. У 1937 році чоловік вступив у ряди Юнацтва Організації Українських Націоналістів. Під час Другої світової війни покинув Рідний Край та оселився у Відні, а згодом – у Мюнхені. У 1950 році Михайло Фурда залишає Німеччину і оселяється у місті Нью Йорк (США). В Америці чоловік Вступає до Організації Оборони Чотирьох Свобод України ( ООЧСУ) та Спілки Української Молоді (СУМ), якій віддає понад шістдесят років свого життя. За його відданість та працю Управа Осередку СУМ в Нью Йорку надала йому звання «Почесного Члена», а Світовий Конґрес СУМ за його виховну працю надав йому найвище звання «Виховника IV Ступеня».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Михайло Фурда, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: