«Контінентал Фармерз Груп» впроваджує нову систему внесення міндобрив на своїх полях

Опубліковано:
24 Листопада, 2020

У своїй роботі «Контінентал Фармерз Груп» особливу увагу звертає на дбайливе ставлення до земель, відновлення структури ґрунту та збереження його родючості, тому при виборі технології, завжди враховує ці фактори як пріоритетні. Так, на полях Компанії паралельно зі жнивами триває підготовка ґрунту під врожай наступного року. Агрохолдинг вперше випробовує нову для себе технологію — внесення добрив за допомогою культиваторів. Завдяки такому локальному внесенню в «Контінентал» планують не лише заощадити до 20 % добрив, а й збільшити ефективність від їх використання на 20–30%.

В Агрохолдингу вже завершили внесення добрив таким способом на полях,  відведених під озимий ріпак, триває внесення добрив під соняшник та кукурудзу. На відміну від розкидного способу, де добрива залишаються у верхньому сухому або частково зволоженому (в залежності від погоди) шарі ґрунту, при локальному підживленні, фосфорні та калійні добрива вносять на глибину 20 сантиметрів. Там завжди є продуктивна волога, яка забезпечує рослинам доступ до корисних речовин.

null

У «Контінентал Фармерз Груп» зазначають, що внесення добрив углиб ґрунту за допомогою культиваторів стимулюватиме кращий ріст кореневої системи. Адже саме її розвиток впливає на ефективність засвоєння елементів живлення і води. Рослини з добре розвиненим коренем більш стійкі до посухи, перепадів температури та інших зовнішніх чинників. Це — один із факторів, який забезпечить приріст врожаю в майбутньому. Аграрії виділяють ще одну перевагу локального методу — обробіток ґрунту та внесення добрив здійснюється за один прохід. Відповідно, земля менше ущільнюється.

Надія Штокало

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Контінентал Фармерз Груп, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”
15:14, 11 Квітня, 2024

Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”

Блоги
Найбільше читають: