На тернопільських ринках молочна продукція зросла в ціні на 15%

Опубліковано:
23 Листопада, 2020

На Тернопіллі суттєво зросла ціна на молочку. За інформацією статистиків краю, середня вартість молока підвищилася щонайменше на 15% порівняно з літнім періодом.

Підприємці пов’язують тенденцію зростання цін сезонністю. В осінньо-зимовий  період вартість молочних продуктів, зазвичай, збільшується.

“Закупівельні ціни на молоко в осінньо-зимовий період мають тенденцію до збільшення. Така ситуація стається через сезонне зменшення обсягів виробництва молока. Як наслідок — переробні підприємства його менше отримують. Через цей дефіцит збільшуються ціни. Бачимо, що молоко від домогосподарств цього року вже подорожчало щонайменше на 10%, або 0,50 грн/кг. Щодо попиту на цю продукцію, то він залишається високим в осінньо-зимовий період. Періодично навіть вищий, ніж у літній період”, – каже підприємиця Ольга Жученко.

За інформацією державної служби статистики, в Україні середня ціна на молока  найвищого ґатунку становить 10,49 коп. Молоко від домогосподарств вартує 5,70 грн/коп. Втім, ринкові ціни значно вищі від закупівельних.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #молочні продукти, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: